Glosador d un Jocs Florals. Toni Mora

Estàndard

Per contar-vos la meva experiència dels Jocs Florals ens hauríem de remuntar fins just un any enrera. No em vaig presentar als càstings d’actuacions ni de presentadors, però sí de lectors, ja que d’una manera o de l’altra em feia moltes ganes participar en aquells jocs florals tan famosos però a l’hora tan desconeguts.
Una vegada començats els assajos vàrem anar assistint setmana rera setmana per practicar aquells poemes d’humor per al dia tan esperat. Fins que un bon dia a les tres organitzadores que teníem se’ls va ocórrer fer una sèrie de raps amb els poemes, llavors a en Carles Colom  i a mi sens va acudir proposar-los la idea de glosar. I així fou com vàrem acabar per glosar en els nostres Jocs Florals Des d’aquell dia, m’entusiasmà moltíssim més la idea de participar-hi, la idea d’innovar, de fer riure el públic, de fer alguna cosa típica d’aquí, la idea de pujar a l’escenari i sentir-me actor.
Quatre dies abans de la gran nit, vaig arribar al saló d’actes mitja hora més tard que la resta de companys. Vaig entrar i de cop i volta tothom es girà cap a jo, na Begonya digué: – Bon dia Toni, com ha anat es Firó? I jo, sense veu, em vaig limitar a saludar amb la mà. Fet que convertí als tres bombons en tres dimonis que vengueren escopetejades cap a jo dient-me a la vegada: -Digue’ns que no és vera! I jo, sense veu em vaig limitar a assenyalar el meu coll amb el dit i a baixar la mirada. D’una manera o de l’altre se m’havia esfumat la veu el dia abans, fet que impedia que jo assatgés durant la setmana final d’assaig. Dient-lo d’una manera o de l’altra aquella setmana em van dopar a pastilles, a sucre, mel i moltes mes coses que suposadament havien de portar la meva veu de volta. I sí, finalment dos dies abans vaig poder tornar a glosar amb en Carles.
Arribà la gran nit. Inspiram, aguantam, expiram… tota mena d’exercicis eren inútils per lliurar-nos de la tensió, d’aquells nervis dels que tant ens havien parlat però que fins uns minuts abans no havíem experimentat. La gent d’adalt de l’escenari començà a actuar i al de derrera la cortina començà a suar, moure´s, respirar profundament. Començà a notar que era el seu moment. Jo, estava assegut just darrera els tramoistes i no perdia oportunitat de pegar una ullada a les butaques per si veia els meus convidats. Una mena de sensació rara començava a apoderar-se del meu cos i deferents preguntes es formulaven dins meu: “I si et trav
es? I si et quedes en blanc? I si s’enriuen de nosaltres? Ai Déu meu, Déu meu, Déu meu… Tot això no pot passar!
Era l’hora, el nostre torn, em vaig girar cap en Carles i ens vam dar una bona aferrada. Seguidament vaig respirar tan profundament com vaig poder i ens vam disposar a entrar. Tot allò no era com en els assaigs era l’hora de la veritat. Vaig tenir la sensació que estava aïllat dins una bimbolla durant tota l’actuació, que m’aïllava de la resta del món, aquesta es va rompre un cop acabada l’actuació amb els aplaudiments del públic, llavors em vaig adonar de com em trobava. Seguidament ens vam retirar de l’escenari i just quan vam ser a fora vàrem començar a pegar crits per tal de lliurar-nos de tota aquella tensió acumulada, era tal l’eufòria, que em van caure llàgrimes d’emoció i felicitat ja que ens havia sortit tal com esperàvem.
Sé que tot això sona molt exagerat, però vos assegur que és la pròpia veritat, ja que potser per molta gent aquells foren un simples Jocs Florals, però per nosaltres van ser els nostres Jocs Florals, el nostre moment. Així doncs, vos anim a que visqueu els vostres Jocs Florals de la manera més apassionada possible
Bona sort!

One response »

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s