Poesia i tercer principi. Miquel Tallada

Estàndard

POESIA I TERCER PRINCIPI Segur que tots els que participareu en els propers Jocs Florals ja coneixeu el tercer principi de la Dinàmica. Pels que no us soni, crec que basta recordar que diu, més o manco i salvant possibles lectors puristes, “…a qualsevol acció li correspon la mateixa reacció…” i fent-li una lectura un poc lliure, “…a tota la il·lusió i interés per assolir una cosa li correspon la mateixa reacció”
La poesia compleix aquest principi tot i no tenir massa. La sensació que sents quan llegeixes un poema no es pot explicar.  La poesia et transporta a un altre món, potser paral·lel i això ja és senyal de que entre el poeta i el lector s’ha establert un lligam misteriós, un llaç màgic, com un pont, i així t’adones de la reacció que t’ha fet la Poesia fent cert el tercer principi.
Ja fa molts anys que fem aquests Jocs i em costa trobar paraules que us animin a entrar al món de la Poesia però com la majoria de les coses del nostre món són duals, 0/1, on/off, dia/nit, llum/foscor, feina/vacances, feliç/trist, sa/malalt, autor/lector…a vegades penso que la Poesia, i la Literatura en general, podrien no tenir contrari, com si tenguessin estatus propi, úniques!
Vull animar-vos a que els Jocs Florals siguin un homenatge a la Poesia, i una vegada superat, m’agradaria que continuàssiu fent i llegint poesia de manera rutinària, que no es cremi tot en aquest dia, guardeu un poc de benzina per al dia a dia.
Moltes gràcies.                       

                                                                                                        Miquel Tallada

3 responses »

  1. Miquel, impressionants les teves inspiradores paraules. No passa un maig que no recordi els Jocs Florals. A San Gaietà els mesos previs als Jocs Florals hi és present la deesa Flora que embolcalla a professors i alumnes en una aura plena de notes musicals, sons celestials i aromes frescs de poesia. Tranquil, que el llumet del foc de la Poesia és impossible que s’apagui, un pic que caus en ella i la descobreixes és impossible escapar-se. A mi em va atrapar i ja no em podré escapar mai! Jo diria a la poesia: “Mai donis per finit el temps de seduir-me…” i és que cada any que passa m’agrada més crear i gaudir d’aquest món paral·lel que dius que hi ha entre la Poesia i el lector, m’encanta aquesta màgia. Un petó ben gros desde Pamplona. El meu cor sabeu que és a la roqueta amb vosaltres en aquest dia tan especial del Jocs Florals.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s