Gaudiu… això és tot! …Pau Mateu

Estàndard
 

Si cal triar un moment de tota la Secundària, si cal triar un somriure, una llàgrima, una abraçada o un enuig, és sens dubte … l’esperada impacientment nit dels Jocs Florals. Una nit que ho té tot. I no ho dic perquè soni poètic, que de poemes ja n’hi ha prou,  ho dic així

perquè la nit dels Jocs té tots els significats que un li pot donar, tots els sentits que un vol que tingui i totes les alegries que un es pugui imaginar.

Si abans dels Jocs, a quart hi havia quatre classes, a partir d’aquesta nit … surt de la sala d’actes una sola classe. És inexplicable la capacitat d’unió que tenen hores, hores i hores jocs florals paud’assajos. No es pot mesurar l’afecte que ( era molt ja abans ! ) tens cap a na  Begonya, Malena i Puri. I és impossible dir-vos la sensació que tens, és igual quantes vegades l’hagis tingut, en estar davant d’un escenari demostrant que estimes el que fas, tant és que facis, és igual el que diguis … l’única cosa que importa és el que sents.
Juntament amb la setmana de preparació, desapareixen tots els problemes i donen pas a un gaudi dels valors que faran que els Jocs, passi el que passi, surtin tots sols. Estic parlant de valors com el companyerisme, l’afecte o l’esforç. Tots i cada un de vosaltres sou indispensables perquè els Jocs siguin el que pretenen, i no existeixen els nivells d’importància en les tasques de cada grup (Exceptuant la tramoia, que són els més importants de l’obra), així que tots centrats i tranquils, que sempre tot surt perfectament.
Perquè els Jocs no són res més que gaudi. Gaudir d’assajar, gaudir de conèixer a aquest company que sempre has tingut a prop i mai t’has atrevit a parlar, gaudir d’escriure un poema (fins i tot els que ho escriuen només per obligació saben que és preciós), gaudir fins d’un error en el escenari! Us ho dic per experiència pròpia: Gaudiu, gaudim de tot el que podem mentre puguem, que pareix que no però… ahir ja era tard!
“El dia d’avui no es tornarà a repetir. Viu intensament cada instant, el que no significa esbojarradament; sinó mimant cada situació, escoltant a cada company, intentant realitzar cada somni positiu, buscant l’èxit de l’altre; i examinant-te de l’assignatura fonamental: l’amor. Perquè així un dia no lamentis haver malgastat egoistament la teva capacitat d’estimar i donar vida. “
Robin Williams.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s