GAUDIR d’allò que no es pot veure .. Bernat Ordinas

Estàndard

Ja ho deien els professors i els alumnes de primer de batxillerat que els jocs serien un dels millors moments de la nostra etapa escolar, i no s’equivocaven en absolut.

Els jocs comencen d’una forma discreta, es van succeint coses i moments tals com escriure els poemes, i tu realment no ets conscient de tot allò que s’està creant i preparant fins que arriba el moment dels càstings, allà tot comença a cobrar un altre sentit, de qualque manera és el moment en el qual tothom troba el seu lloc, de vegades el que un vol i de vegades no, però això no és mes que l’inici de tot.
Al meu cas vaig ser elegit com un dels presentadors, aquella havia estat la meva il·lusió des del moment en què  vaig veure el vídeo de l’any anterior, ara, també era conscient  que era un dels papers   més complicats, no tant pel que hauria de dir, ja que en aquell moment encara desconeixia el meu rol entre els presentadors, que finalment va ser a l’entrega de premis final, sinó pel fet de trobar-se tant tot sol a l’escenari, perquè a pesar d’estar acompanyat per una companya, en el meu cas, na Paula Cañellas, no hi havia marge per fallar, ni música per acompanyar-nos, només la nostra pròpia confiança

Llavors començaren els assajos, allà és on realment neix l’esperit dels Jocs Florals, treballar conjuntament és allò que crea vincl entre persones que gairebé no es coneixien després de 14 anys a l’escola junts. En el meu cas la setmana d’assaigs va ser relaxada, sobretot en comparació amb les d’aquells que feien actuacions, ja que sent el darrer presentador sempre apareixia el darrer als assaigs, per lo qual solia ser el designat per ajudar amb altres tasques. A l’hora dels meus assaigs na Puri, na Begoña i na Malena ens varen ajudar moltíssim a na Paula i a jo a sortir amb calma i fent planta a l’escenari, a par amb calma i a vocalitzar correctament. Ja tot estava dispost pel gran dia.
6 de maig de 2016, un dia que quedarà enregistrat a la meva memòria per moltes raons, totes relacionades amb els jocs. Hauria que mencionar que,  a l’espai entre el paràgraf anterior i aquest tocaria anar tota la feina de triar el vestuari  que encara que fos infinitament més simple pels al·lots, seguia sent una feinada. Però bé, a la fi va ser l’hora, a les 20:00 començava l’acte però per jo un dels millors moments va ser en arribar a allà i veure  tot el curs preparat per a la ocasió, les al·lotes amb uns vestits impressionants i els al·lots amb les nostres jaquetes, corbates i corbatins. Tot estava llest, només faltaven els espectadors que varen aparèixer a l’hora esperada.
A partir d’aquell moment tot va fluir, la tensió i els nervis es varen dissipar i varen donar lloc a la confiança i seguretat que ens van donar totes aquelles setmanes d’assaigs, no vos puc xerrar molt dels jocs en si perquè em vaig passar totes les actuacions al backstage però les cares d’alegria i felicitat que ens vàrem trobar na Paula i jo quan vàrem pujar a l’escenari xerraven per si soles.u
Els jocs varen significar molt per tots aquells que hi vàrem participar, i no només per allò que es pot veure, com els premis o les actuacions que es varen realitzar, sinó per alguna cosa que ens va unir a tots d’una manera mai vista abans i que ens va transmetre un missatge d’alegria que recordarem tots durant molt de temps.
Per  a tots aquells que algun dia faran els jocs, un simple consell, feis fora les vergonyes i de i gaudiu  tot el que pogueu, és una cosa que només succeïx un pic a la vida.

 

Una resposta »

  1. Quina emoció! Jo ja fa molts d’anys que vaig viure aquesta meravellosa experiència (deu fer quasi 10 anys…o sense el quasi 🙂 ), però cada any torn tenir les papallones a l’estòmag quan llegesc els comentaris dels alumnes que han viscut o viuran pròximament els Jocs Florals en primera persona. Quina enveja sana que em feis (alumnes i profes ^^)! Disfruteu molt dels preparatius i del gran dia que s’apropa!una abraçada ben forta!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s