Isabel Garcia • Teníem quinze anys i ara en tenim quaranta !!!

Estàndard

Teníem quinze anys i enguany en feim quaranta. No érem gaire madurs i, per sort, la vida a l’escola era molt maca. Tot i que havíem d’estudiar, clar! …i no teníem ni ipod, ni mac, ni mòbil… ni web, ni mail, ni face…, ni play, ni wii, ni sé com es pot estudiar ara… Ja ens bastava amb  nar a Lunita , al Garito i al Corb Marí; i a veure un quants “rockers” al bareto de la vora… fins que algú ens deia “pijos”, tot per dur un privata, unes rayban, els levi’s,  les naútiques i una karhu una mica cara.

El cap, poc amoblat, amb pinzellades vàries: un rosa, rosae; una integral, una fòrmula del Tallada, unes excepcions de na Puri a una norma ortogràfica…; ”cabeza levantada, no evalúa” ens deia el de literatura, un profesor gran com un pi; i pacient com un pare. Ja no ens feia anglès na Miquela; ara teníem en Pere i era més difícil encara. La geografia en castellà. Les errades d’EGB . El respecte a un mateix i que  el temps era d’or, no ho enteníem encara.

Els  profes teníen un mal nom; més per nom, que per mal …no sé ara si es té temps per mal noms, ni tans sols per cognoms. Ni sé si era millor abans, o si és millor ara. El millor d’abans era que érem joves, i ara que ja no ho som gaire. Voldria tenir més records, i tan sols em queda un sentiment dels Jocs: …que són d’estranyes les paraules i quina màgia quan en combinar-se fan que la teva pell es desperti, el teu cor bategui i la cara es pensi realitat el que escolta, dibuixant un somriure o deixant caure una llàgrima.

Gràcies Puri quan un dia ens vares obrir les portes de la poesia. Si no, com haguéssim parlat de tu a tu amb la vida quan, de sobte, un dia, la realitat no ens ha mostrat la seva millor cara?

Isabel Garcia.

 COU 1987-88

jocsflorals25@hotmail.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s