Bàrbara Besalduch • Quan tenia quinze anys, vaig escriure un poema

Estàndard

Bàrbara Besalduch: “Quan tenia quinze anys, vaig escriure un poema…”

Així començava un dels poemes que es van llegir a la nostra edició del Jocs Florals…

“era el temps d’estimar i jo encara era pur. Us en podria dir gairebé tots els versos…”

Els nostres Jocs Florals es varen dedicar a Miquel Martí i Pol. Jo del poema que vaig escriure per al concurs no me´n recordo –mai he estat massa creativa amb la poesia-, però sí dels que es varen llegir. Quan he començat a fer memòria m’han vingut aquests versos al cap. Són d’un poema que es va llegir a la gala, i la veritat és que reflecteix perfectament el que vàrem fer nosaltres al 1998. Suposo que els assajos varen fer que els poemes entressin al meu cap i encara que feia molt de temps que no pensava en això, ara que m’hi poso recordo perfectament molts dels poemes d’en Miquel Martí i Pol, que durant un temps, vàrem aprendre a recitar i a entendre.  Recordo  na Laura, madrilenya i que no parlava gens de català, assajant la seva lectura amb na Puri al costat, recordo na Mabel amb “l’Elionor”, recordo tantes coses!! Allò va ser tota una experiència, una de les millors de la meva vida, que va combinar el descobriment d’un gran autor, les vivències amb els companys de curs i amb els professors, un gran sentit de la responsabilitat per a que tot sortís bé, i moltes emocions alhora. Penso en aquells XIII Jocs Florals i cada vegada puc recordar més detalls i més emocions.

Ara ja fa deu anys que nosaltres vàrem acabar l’escola –com passa el temps!- però per sort els records sempre hi seran!!

Felicitats a tots els qui fan possible la celebració, any rera any, d’aquest gran esdeveniment que no deixa indiferent a ningú dels qui, d’una manera o altre, hi participen.

Feliços XXV!

2 responses »

 1. Mare meva, els jocs florals!
  Qui de s’escola no els recorda!!
  Jo també m’enrecord des meu poema! Recordo que esteia tan nerviosa, que quan vaig sortir a llegir, me tramolaven ses mans i ses lletres es varen tornar borroses!
  Varen ser un jocs molt especials, per jo.
  Jo vaig anar a San Cayetano desde es tres anys fins els 18! He passat casi mes temps a s’escola que fora! i record quan varen ser els jocs florals des meu germà Lluis. Ell tocava es piano i també esteia molt nerviós! (es cosa de familia) Jo no hi vaig anar perque encara era petita!! Mare meva, quantes edicions han passat!!
  També record els jocs florals de sa meva germana, aqui ja era mes gran i record que era com sa gala dels oscars!
  Cuatre anys després varen arribar, per fi, els meus jocs florals. Vaig disfrutar molt de tota sa preparacio i des gran dia! Record que era una ocasio molt especiales, els al·lots jo crec que compraven es seu primer traje!

  Estic molt agraïda als jocs florals, i a s’escola en general

  Enhorabona a tots es que heu fet possible que hi hagi tanta gent conmoguda amb sa vostra feina!

  Un beso a tots

 2. Retroenllaç: Marina Besalduch • uns altres jocs florals … « Els Jocs Florals de Sant Gaietà

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s